Gazimağusa Yerleşkesi’nde mevcut yapılar nelerdir?

İTÜ-KKTC, 2012’den itibaren Gazimağusa Yerleşkesi'nde sorunsuz ve tam teşekküllü olarak Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine hizmet vermiştir. 2024-2025 akademik yılı için de hizmet kalitesi artarak devam edecektir. Mevcut bulunan yapılar; Rektörlük Binası, Yabancı Diller Hazırlık Okulu, Spor /Aktivite Salonu, açık hava basketbol, voleybol sahaları ve kantin kafeteryadır. Lisans eğitiminin gerektirdiği tüm altyapı, laboratuvar ve eğitim tesislerinin kurulumu modern donanımlar ile dünya standartlarında öğrencilerin eğitime başlaması öncesi hazır hale getirilecektir. Bunların altyapı işleri devam etmekte olup yakın zamanda tamamlanacaktır. Ayrıca kampüs içinde öğrencilerin rahatlamaları için yeni yeşil alanlar üretilmektedir.

İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu mu?

Eğer öğrenci son 2 (iki) yılda aşağıdaki sınavlardan birine girip taban puanı almayı başardıysa İTÜ YDHO İngilizce Yeterlilik Sınavı’na (Proficiency Exam) girmesine gerek yoktur. Öğrenci, bu durumu kesin kayıt sırasında belgelendirdiğinde fakültesinde derslere başlayabilir. SINAV PUAN İTÜ Yeterlilik sınavı 60/100 TOEFL iBT * 72/120 PTE Akademik* 55/90 İTÜ Üniversite Senatosu'nun 27.07.2022 tarihli ve 808 sayılı kararı gereğince, 2022-2023 Bahar Yarıyılından itibaren TOEFL İBT Special Home Edition sınavı kabul edilmeyecektir.

Üniversite lisans programlarınız akredite edildi mi?

İstanbul Teknik Üniversitesi, Uluslararası ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu (EAC) akreditasyonuna sahip 25 mühendislik lisans programına ev sahipliği yapmaktadır. İTÜ Mimarlık Bölümü ise NAAB (National Architectural Accrediting Board)  tarafından verilen akreditasyon sayesinde Türkiye’deki ilk mimarlık akreditasyonuna sahip olan bölümdür. İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri mühendislik programlarımızdan ilk mezunlarımızın verilmesi ve kampüslerimizin tamamlanıp faaliyete geçmesi ile akreditasyonlar için gerekli çalışmalar hızlıca başlatılacaktır. Öğrencilerimiz ayrıca, İTÜ tarafından gerçekleştirilen ‘Yetkin Mühendislik Sınavı’na girme hakkına sahip olup, uluslararası tanınırlığı olan ve akreditasyonun sağladığı avantajları sağlayan belgeyi alma hakkına sahiptir.

İTÜ-KKTC lisans programı eğitimleri nerede devam edecek?

2024 - 2025 Akademik Yılı YKS Kılavuzu’nda yer alan Bk. 204 maddesi gereğince, Yabancı Diller Hazırlık Okulu ve 8 lisans programının eğitimleri İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği lisans eğitimleri ise Tuzla Kampüsü’nde devam etmektedir.

Yeni Erenköy Yerleşkesi ne zaman açılacak?

Bölge arazisinin haritalandırılması, jeolojik zemin etüdü çalışmaları, stratejik ve kentsel planlama ve çitleme projeleri tamamlanmıştır. Yakın zamanda projelendirme aşamasına geçilecek olan Yerleşkenin, yaklaşık 6000 öğrenci kapasiteli olması düşünülmüştür. Yerleşke; sosyal donatı, kültürel ve sportif alanlar, konaklama altyapıları ile tüm sosyal ve akademik hayatı içinde barındıracaktır.

Sağlık Sigortası gerekli midir? Nasıl Yaptırılır?

Öğrenci ikamet izni alacak olan TC ve diğer ülke uyruklu her öğrenci 8/2012 sayılı Sağlık Fonu Yasası kapsamında sağlık sigortası için asgari ücretin %10'nu kadar ödemeyi, Öğrenci İkamet İzinleri Otomasyon Sistemi üzerinden KKTC Sağlık Bakanlığı hesabına yatırmalıdır. Detaylı bilgiye https://permissions.gov.ct.tr/login linkinden ulaşabilirsiniz.

İTÜ-KKTC’nin kayıt koşulları nelerdir?

TC ve KKTC uyruklu öğrenciler lise veya dengi bir kurumdan mezun olduktan sonra, ÖSYM aracılığı ile YKS sınavları ile Üniversitemize kayıt yaptırabilirler. Ayrıca, KKTC vatandaşları GCE A Level sınavı ile Üniversitemize başvurabilirler. Yabancı uyruklu öğrenci alımları uluslararası sınavlara göre yapılmaktadır. Bu sınav türleri ve puanları hakkında detaylı bilgiyi  https://www.sis.itu.edu.tr/TR/mevzuat/yurtdisi-gecerli-sinavlar.php linkinden ulaşabilirsiniz.

Üniversitenizde spor takımları var mı?

Üniversitemizde spor takımları kurulmaktadır. Antrenmanlar spor eğitmeni tarafından yürütülmektedir.

Kampüse ulaşım nasıl sağlanmaktadır?

Öğrencinin yurt-kampüs-yurt arası ulaşımı üniversitemiz tarafından belirlenen servis güzergahı doğrultusunda ücretsiz karşılanmaktadır. Servis güzergahı akademik yılın başında web sayfasında duyurulmaktadır. https://www.kktc.itu.edu.tr/index.php/tr/yerleskeler/ulasim1

İTÜ-KKTC’den mezun olunduğunda nasıl bir diplomaya sahip olunacak?

İTÜ-KKTC Eğitim Araştırma Yerleşkeleri mezunlarına, İTÜ Rektörü ve İTÜ-KKTC Yönetim Kurulu Başkanı'nın imzalarının bulunacağı diploma verilmektedir. Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, tüm hak ve yetkileri ile İstanbul Teknik Üniversitesi diploması almaya hak kazanacaklardır. Diplomada İTÜ-KKTC ibaresi de yer almakta olup Türkiye'deki yükseköğretim mezunlarına tanınan her türlü hakka sahiplerdir.

DGS ve YGS öğrencilerinin eğitimleri nerede devam edecek?

Dikey Geçiş Sınavı ve Yatay Geçiş (Merkezi Yerleştirme Puanı ve Akademik Başarı Puanı ile) üniversitemizde öğrenim görecek öğrenciler, eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ilgili kampüslerinde tamamlayacaktır.

Öğrenci kulüpleri hakkında nasıl bilgi alabilirim?

Öğrenci kulüpleri ile ilgili detaylı bilgiye https://www.kktc.itu.edu.tr/index.php/tr/yerleskeler/ogrencikulupleri linkinden ulaşabilirsiniz.

İTÜ-KKTC Yerleşkelerindeki akademik kadro nereden atanacak?

İTÜ-KKTC Yerleşkelerinde akademik kadro Öğretim Elemanı ile Kuruluş yasası gereği İTÜ’de görev alan öğretim üye ve elemanları başta olmak üzere, KKTC ve uluslararası akademisyenlerden oluşmaktadır. İTÜ-KKTC Gazimağusa Yerleşkesinde görevlendirilen akademik kadro web sayfamızda yayınlanacaktır.

Öğrenci kulüplerine nasıl başvurabilirim?

Akademik yılın ilk haftasında SKSM tarafından ‘Kulüpler Tanıtım Toplantısı’ gerçekleştirilmekte ve kulüp başvuruları alınmaktadır.

Üniversitenizde yurt olanakları nelerdir?

Üniversitemize ait yurt bulunmamaktadır. Ancak, kampüse yakın konumda özel yurtlar ve kiralanabilecek müstakil ev/apartman dairesi bulunmaktadır.

İTÜ-KKTC’nin T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen eğitim izni ve yetki belgesi var mıdır?

Evet. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği programı öğrencilerimiz, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı oluru ile Tuzla Kampüsü’nde İTÜ olanaklarını kullanarak eğitimlerine devam ettikleri sürece İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin öğrenciler nezdinde sahip olduğu tüm yetkilere sahiptir.

Kampüste Kantin / Kafeterya hizmeti mevcut mu?

Öğrencilerimiz yemek ihtiyaçlarını yerleşke sınırları içerisinde yer alan kantin-kafeteryadan karşılayabilmektedir. Kampüs kantin – kafeteryası öğrenci bütçesine uygun ana yemek ve yardımcı yemek çeşitleri sunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz, Gazimağusa Yerleşkesinin konumu dolayısıyla sur içi ve sur dışında yer alan çeşitli dükkân, çarşı ve alışveriş merkezlerinden her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla temin edebilmektedirler.

Üniversitenizde PDR hizmeti var mı? Nasıl başvurabilirim?

Üniversitemizde tam zamanlı PDR hizmeti verilmektedir. PDR başvuru ve kayıt formları akademik yılın ilk haftasında öğrencilere ulaştırılmaktadır.

Sosyal / Kültürel etkinlikler kapsamında ne tür etkinlikler organize edilmektedir?

Tarihi ve kültürel geziler, sosyal sorumluluk projeleri ve sertifikalı seminer, konferans vb. etkinlikler organize edilmektedir.

Üniversitenizde hangi lisans programları bulunmaktadır?

Üniversitemizde şu an 10 lisans programı bulunmaktadır; 1. Bilgisayar Mühendisliği 2. Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. Endüstri Mühendisliği 4. Ekonomi ve Finans 5. Mimarlık 6. İç Mimarlık 7. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi 8. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 9. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 10. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği

İTÜ YARDIM İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür © 2024